Wycieczka objazdowa Chile – Santiago, Wyspa Wielkanocna, Valparaiso, pustynia Atakama
Zapraszamy do odkrywanie tajemniczej Wyspy Wielkanocnej, zakamarków wyjątkowej pustyni Atakama oraz degustacji znanych na całym świecie win chilijskich.
Zapraszamy do odkrywanie tajemniczej Wyspy Wielkanocnej, zakamarków wyjątkowej pustyni Atakama oraz degustacji znanych na całym świecie win chilijskich.
Cena zależy od terminu wyjazdu, ilości osób oraz standardu hoteli.
Opcje
Polecamy rozszerzenie programu o wycieczkę do Patagonii chilijskiej i argentyńskiej
1 dzień SANTIAGO de CHILE
Przylot do Santiago de Chilie.
Transfer do hotelu.
Czas wolny.
2 dzień SANTIAGO de CHILE – WYSPA WIELKANOCNA
Śniadanie.
Transfer na lotnisko.
Przelot na Wyspę Wielkanocną.
Transfer do hotelu w miejscowości Hanga Rosa.
Zakwaterowanie.
3 dzień WYSPA WIELKANOCNA
Śniadanie.
Wyjazd na całodzienną wycieczkę – w programie Ahu Vaihu, Ahu Akahanga –Ahu (ołtarze), z których zostały stracone maoi (potężne posągi), krater wulkanu Rano Raraku, na którego zboczach są ustawione dziesiątki posągów, przejazd przez kamieniołomy i do Ahu Te Pito Kura – maoi o długości 9,8 m, wizyta na plaży Anakena, Ahu Naunau.
Powrót do hotelu.
4 dzień WYSPA WIELKANOCNA – SANTIAGO de CHILE
Śniadanie. Transfer na lotnisko.
Przelot do Santiago de Chile.
Transfer do hotelu.
Zakwaterowanie i czas wolny.
5 dzień SANTIAGO de CHILE – VINA de Mar – VALPARAISO
Śniadanie.
Wyjazd na całodniową wycieczkę do Vina del Mar i Valparaiso, miejscowości leżących na wybrzeżu Oceanu Spokojnego. Valparaiso uważane jest za jedno z pierwszych chilijskich miast założone przez Hiszpanów. Przed wybudowaniem Kanału Panamskiego bardzo ważny port. W czasie zwiedzania możliwość wjazdu kolejką linową dająca możliwość spojrzenie na całą zatokę. Przejazd ok. 8 km do Vina de Mar miasto – kurortu nastawionego na turystykę pełnego eleganckich hoteli, restauracji, kasyn. Powrót do hotelu.
6 dzień SANTIAGO de CHILE – VINA de Mar – VALPARAISO
Śniadanie.
Wyjazd na całodniową wycieczkę do Vina Matetic – winnic, z jakich słynie Chile. Spacer po winnicy i zapoznanie się z fazami produkcji wina oraz podziwianie widoków doliny Rosario. Testowanie wina, lunch w restauracji specjalizującej się tradycyjnej chilijskiej kuchni – świeże ryby, owoce morza oraz potrawy mięsne z kaczki i jagnięciny. Powrót do hotelu.
7 dzień SANTIAGO de CHILE – CALAMA/ SAN PEDRO
Śniadanie.
Transfer na lotnisko.
Przelot do Calama. Transfer do hotelu w San Pedro.
Zakwaterowanie.
Po południu wyjazd za wycieczkę – lekka wycieczka trekkingowa do Moon Valley (15 km od San Pedro) i Death Valley – na zachód słońca – jedną z największych atrakcji Pustyni Atakama. Niezwykłe formy wyrzeźbione przez erozje w gipsie, glinie i soli, wydmy i potężne wulkany stanowią o niecodzienności krajobrazu określanego jako księżycowy.
8 dzień ATAKAMA – SAN PEDRO
Śniadanie.
Wyjazd na półdniową wycieczkę – trekking w kanionie Guatin w możliwością obserwacji typowej flory dla tego regionu.
Po południu przejazd do wioski Toconao i Salar de Atakama – wyschniętego słonego jeziora, które sięga do stóp majaczących w oddali ośnieżonych wygasłych wulkanów. Północna część jeziora – laguna Chaxa jest siedliskiem flamingów. Powrót do hotelu.
9 dzień ATAKAMA
Śniadanie.
Godz. 04.00 wyjazd na wycieczkę do gejzerów El TATIO (ok. 100 gejzerów) region pól geotermicznych na wysokości 4.200 mn.p.m. Największa aktywność gejzerów jest przed świtem. Spektakt kończy się ok. godz. 10. Na miejscu znajduje się naturalny basen, w którym możliwe są kąpiele. Na miejscu kawa i herbata.
Powrót do hotelu.
Transfer do Calama na lotnisko.
Przelot do Santiago de Chile.
Nocleg.
10 dzień
Śniadanie.
Transfer na lotnisko.
Wylot.